arrow_drop_up

Keuze Coaching

keuze coaching is gericht op de scholier en student die worstelt met het maken van een keuze. Een goed voorbeeld hiervan is de studiekeuze. Dit is een lastige en belangrijke keuze en het is heel logisch dat velen daar mee worstelen. De juiste keuze kan je pas maken als je echt weet wat bij jou past. En daar ga ik je bij helpen!

Als je niet (meer) weet wat je leuk vindt om te doen, of wat jou energie geeft, wordt keuzes maken heel lastig. Ik help jou jezelf weer beter te leren kennen. Als je goed helder hebt wie jij bent kan je vol vertrouwen een keuze maken. Deze keuze coaching is persoonlijk, testen zijn er alleen als hulpmiddel. Jij staat centraal, niet de studie. Je kunt deze blauwdruk van jezelf daarom op elke keuze toepassen!

Stap 1: Aanmelden

De intake bestaat uit twee onderdelen. Via het contactformulier kun jij je aanmelden voor persoonlijke keuzebegeleiding. Via e-mail zal ik bevestigen of ik jou goed kan helpen en eventuele vragen alvast voor je beantwoorden. Zodra ik plek heb voor nieuwe intakes mail ik je om een afspraak in te plannen. Ter voorbereiding op het intake gesprek stuur ik je een formulier om in te vullen. Zo kan ik mij optimaal voorbereiden op ons gesprek.

Stap 2: Intake

In dit gesprek leg ik mijn visie en aanpak verder uit, maken we uitgebreid kennis, en stemmen we de verwachtingen af. Samen bepalen we de vervolgstappen. In het begin besteden we ook aandacht aan hoe je deze zoektocht tot nu toe ervaart.  Frustratie is niet het juiste uitgangspunt. We stellen doelen en bepalen hoe jij die gaat bereiken. Zo zorgen we ervoor dat je aan het einde echt stappen hebt gezet en vooruit kan!

Stap 3: Vervolg sessies

Door gesprekken en opdrachten, ga jij jezelf beter leren kennen. We gebruiken naast jouw eigen inzichten meerdere bronnen: zoals online tests en 360 graden feedback. Dit om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in wie je bent, wat je leuk vindt, waar jouw krachten liggen, en hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit. Dit kun je vervolgens gebruiken om een passende keuze te maken.

Sessies

Het aantal sessies hangt af van de vraag, of vragen, die jij hebt. Als jij alle onderwerpen wilt bespreken die hier rechts staan benoemd dan kun je het beste rekenen op evenveel sessies als onderwerpen. Als jij meer sessies wilt besteden aan hetzelfde onderwerp is dat natuurlijk mogelijk. Jij bepaalt het tempo.

Onderwerpen

  • Intake | kennismaking
  • Doel stellen & actieplan maken
  • Persoonlijke waarden
  • Persoonlijke talenten
  • 360 graden feedback
  • De keuze

Online studiekeuzebegeleiding

De studiekeuze coaching sessies vinden online plaats. Videogesprekken werken ontzettend handig en het enige wat jij nodig hebt is een computer of tablet met webcam en geluid. Zo bespaar je reistijd en kun je vanuit jouw eigen comfortabele omgeving met mij in gesprek komen.

Worstel jij met de vraag: welke opleiding past bij mij? Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken?

Meld je dan aan voor studiekeuze coaching via de onderstaande knop!

Tarieven

Een intake duurt 60 minuten en kost €75,- (inclusief voorbereiding/uitwerking). Een vervolg sessie van 45 minuten kost €45,-.

Alle bedragen zijn incl. indirecte tijd voor rapportage, mailcontact en administratie. Er komen dus nooit onverwachte kosten bij. Als je meer dan 4 sessies hebt gevolgd bundel ik alle informatie tot een mooi rapport. Zo kun je het nog eens teruglezen als je het even niet meer weet.