arrow_drop_up

" Stel jezelf even voor!" horen we vaak wanneer we ons begeven onder een nieuwe groep mensen. Of nog veel erger: "Vertel eens iets geks over jezelf!" VER-SCHRIK-KE-LIJK. Wat zeg je dan als je niet iets 'speciaals' doet zoals de fanfare leiden, eskimo'tje spelen , of voodoo poppen maken?

Wat zeg jij als iemand aan je vraagt: "Stel jezelf eens even kort voor"? Als die vraag aan mij werd gesteld schoot ik vaak op de automatische piloot. "Nou ik ben Merel, 25 jaar oud, woon in Rotterdam, werk bij een bedrijf in de Rotterdamse haven. Of ik nog hobby's heb? Reizen, met vrienden afspreken, sporten en lekker koken". Oftewel de gemiddelde millennial.

Tijdens een rustige periode op werk en ook privé had ik de tijd om na te denken over of mijn werk mij wel gelukkig maakt. Zie ik mijzelf dit werk over 40 jaar nog steeds doen? En zo niet, wat wil ik dan wel? Een vraag waarop ik eigenlijk wel een antwoord van mijzelf had verwacht maar die toch niet zo makkelijk bleek te zijn. Wat maakt mij gelukkig? Wat past bij mij?

Toen ik mij daarin ben gaan verdiepen ging er echt een wereld voor mij open. Ik begon met het boek Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. En precies wat ik dacht stond er in dat boek: "Dit zouden ze je op school moeten leren". AMEN BROTHER.

Door mij helemaal onder te dompelen in alles wat over mindset en geluk ging, leerde ik mijzelf in no-time veel beter kennen. Dus bij deze, op de vraag: "Stel jezelf eens even voor":

Ik ben een iemand vol ambitie, en leg de lat altijd hoog. Ik heb een grote drang naar vrijheid. Ik wil zelf bepalen waar die lat ligt en hoe ik mijn tijd in deel. By-far de allermeeste voldoening haal ik uit mensen helpen. Van kleine attente gebaren tot het geven van advies (vindt hubby Hugo soms minder leuk).  Ik zoek in alles een doel of een reden, ik doe niet vaak iets ondoordacht. Dit alles heb ik gecombineerd in mijn bedrijf en missie:

Ik wil zorgen dat mijn generatie, en de jongere generaties, zichzelf goed kennen en hen de juiste mindset meegeven om hun doelen en dromen te verwezenlijken.